FreeNightMarket@Perlis

Berita baik untuk warga Perlis. Night Free market akan diadakan pada tarikh, masa dan tempat seperti berikut :-

Tarikh :
 11 September 2015

Tempat : 
Perkarangan Pejabat KRT , Pangsapuri Seri Sena, kangar

Masa :
 9.00- 11.00 malam

Beri dan ambil sahaja. Sebarang pertanyaan , boleh hubungi nombor yang tertera pada poster.

Untuk Penyumbang dan Pelanggan , sila patuhi adab-adab seperti dalam artikel sebelum ini.



pasar percuma

Free Market : Beri atau Ambil sahaja secara percuma


Pernah dengar apa itu Free Market atau bahasa kita Pasar Percuma. Konsepnya amat simple, sesiapa sahaja boleh memberi sumbangan apa-apa sahaja barang dan pelanggan boleh ambil  barang tersebut secara percuma.

free market
Gambar : Dari facebook free market
                               
Walau bagaimanapun, masih ada tatacara dan adab untuk penyumbang dan juga pelanggan.

PELANGGAN


free market

free market

PENYUMBANG

free market

free market


Untuk mendapatkan tarikh dan lokasi free market yang terdekat dan berhampiran dengan anda, bolehlah ke facebook #freemarket atau  https://www.facebook.com/groups/FreeMarketMY/?fref=ts



*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************


Jerebu : Tips pemakanan sihat semasa jerebu

Negara kita masih lagi dilanda jerebu. IPU setiap hari sentiasa berubah. Sekejap meningkat dan sekejap menurun. Oleh itu, bagi mengekalkan kesihatan, sedikit panduan dan tips yang perlu kita amalkan seperti berikut:-

jerebu


*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan Celebrity Lass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Taman Belia, Pulau Pinang


Taman Belia atau Taman Perbandaran merupakan salah satu lokasi yang saya suka. Sesuai untuk budak-budak mandi dan juga riadah untuk famili. Fasiliti seperti tandas, bilik persalinan dan surau juga disediakan. Bayaran masuk, percuma sahaja.

Cuma kalau hari cuti biasa, kemungkinan akan crowded sikitlah. Kolam untuk budak-budak tak banyak, jadi kena datang awal pagi untuk dapatkan tempat. Bagi elakkan kesesakan, saya bawa anak-anak saudara pada hari orang bekerja (kena amik cuti tahunan lah kan).

Jiha (anak saudara). Seronok dia berenang.

Kolam kanak-kanak - Kolam 1


Jiha dan abahnya serta kawan baru


Najwa (kakak Jiha) bersama kawan baru. Jumpa kat kolam renang.

Kolam kedua

Suka tangga ni. Boleh naik tapi hati-hati takut licin

Antara kemudahan yang terdapat di taman ini , surau, bilik persalinan dan tandas. Tengoklah gambar-gambar ni, cantik dan bersih.



Tempat wuduk

Tandas di sini. 


Selain kolam renang, disediakan juga taman permainan untuk kanak-kanak. Dah sejuk dalam air, bolehlah pi taman permainan.

Jangan tertipu dengan latar belakang gambar ya. Hanya lukisan sahaja. 


Kera pun ada. Kena hati-hati dengan spesis ni. Jaga makanan dan beg tangan anda. 




Sempat snap view ni sebelum balik

Kolam khas untuk dewasa. 




*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan Celebrity Lass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************