KONSEP POWER GOLD


SAVING

Beli & simpan sbg simpanan masa depan. Jika hanya ingin jadi gold saver, terpulang samada ingin jadi ahli@tidak. Kelebihan jadi ahli:-
~ boleh beli dgn harga ahli yg murah
~ boleh beli dgn harga lelong bila ada lelongan
~ dapat bonus repurchase RM 1 setiap gram yg dibeli

TRADING

Berniaga dgn menjual produk brg kemas @ goldbar @ dinar. Beli dgn harga ahli dan jual kpd bukan ahli dgn harga jualan.
Kelebihan trading:-
~ dapat bonus repurchase RM1 setiap gram yg dibeli
~ untung runcit antara RM5 hingga RM26

 NETWORKING

Aktif menaja ahli baru dgn hanya berkongsi ilmu simpan emas. Jika ada yang berminat untuk menyimpan emas juga boleh jadi ahli .network kita berkembang dan dApat pelbagai bonus dari syarikat.Keahlian ada adalah seumur hidup. Tidak perlu renew setiap tahun.





*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************

CELEBRITYLASS : PANDANG HARGA, LUPA NILAI

Kita selalu pandang HARGA Tapi kita Lupa NILAI yang kita dapat .

Normal la kita mesti tercari² barang yang harga paling murah dan berbaloi dengan kesannya. Kita sebagai pengguna tidak tahu di sebalik tabir.Bagaimana terhasilnya produk tersebut. Jerih payah yang diusahakan oleh pengeluar. Pergi Sana Pergi Sini Survey Bahan Terbaik untuk menyenangkan kita dan membantu kita.
😍
.
Dengan ‪#‎CelebrityLass‬ Ni, anda Mampu tampil yakin Segar dan selesa sehingga 24 Jam lamanya. Malah lebih dari itu dengan Izin Allah.
..
Sebotol boleh tahan 3 bulan. TAPI ada customer yang boleh tahan sampai 7 bulan. Amboi, jenuh tunggu repeat order .
😂
Itu rezeki masing², ada yg bau badan kuat kenalah pakai lebih dari yang disyorkan. Kena cuba sendiri ye, yang penting bau badan hilang ok la kan
😊
Sembur Hanya Sekali Sahaja Sehari sebelum Mandi, Dan Anda Akan Bebas Bau Badan Sepantas Tiga Saat. Magic! 
😱😱

💥 Nak Dekat Dengan Anak Dah Tak Segan
💥 Nak Dekat Dengan Suami @ Isteri Yakin Je
💥 Risiko Untuk Dapat Breast Cancer dapat dikurangkan
💥 Tangan Pon Dah Tak Bau Budu, Belacan, Kari
💥 Kaki Kepam Tiada Lagi


 Inilah tambah nilai dari team kami #celebritylass.


😂
 *******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************

TIPS MEMBELI BARANG KEMAS (BK)

Soalan : 
Simpanan aset barang kemas (BK) boleh dijadikan simpanan asalkan kita tahu kesilapan yang  perlu dielakkan. Bagaimana ? Jom kita lihat.

Berkenaan Barang Kemas (BK). Permintaannya memang tinggi namun jika untuk kita jual balik, susut nilainya@ spreadnya adalah tinggi iaitu dlm 18%-45%. BK mempunyai dwipenggunaan iaitu boleh dijadikan sebagai perhiasan (pakai) dan juga boleh dijadikan sebagai simpanan.
Namun perlu tahu jenis yang mana boleh 2 dalam 1 & yang mana 1 sahaja penggunaannya. Jadi, sebaik²nya pilihlah 2 dalam 1 berbanding 1 sahaja kegunaannya . Disinilah kesilapan yang perlu dielakkan?

❶- Gred Ketulenan :
Pilihlah gred emas yang tinggi, iaitu 24k atau 22k. Jangan beli barang kemas gred dibawah daripada 22k kerana di situ kurangnya kandungan emas didalamnya.  Apabila semakin tinggi gred emas tu maka semakin tinggilah nilainya.

❷- Jenis Item:
Jangan pilih BK yang banyak sangat lopong², kerewang², ada batu (cincin ade batu permata), design lebih² sangat, kosong di dalam (cthny loket love yg kosong dlmnya). Sebaliknya pilih BK yang solid & padu. Seperti jenis gajah padu, rantai mesin, cincin belah rotan, loket padu dan lain-lain.

❸- Harga :
Harga pun mainkan peranan penting. Banyak kedai yang menawarkn harga emas yg berbeza tapi kualiti atau ketulenan emas tu sama.

Contohnya kedai A jual ketulenan BK 916 pd harga RM175/g, manakala kedai B pula jual pd harga RM189/g dgn ketulenan emas yg sama juga 916. Tapi ada juga kedai yang dengan harga RM163/g pun emas 916, ketulenan yang sama. Jadi mana pilihan anda? Kenapa perlu bayar lebih sedangkan mempunyai ketulenannya yang sama, cuma harga sahaja yang berbeza. Jadi kena rajin survey.
❹- Kadar Upah Tukang (Upah)
Ini pun penting juga & selalu orang terlepas pandang. Konon ade kedai menawarkn harga rendah tetapi upahnya pula tinggi. Ada kedai yang jual pada harga tinggi tapi upah sederhana. Begitu juga sama seperti kat atas, kita kena pandai memilih, Jadilah pengguna yang bijak. Kena buat survey dulu. 
Utk pengetahuan anda, upah ni kita boleh nego lagi dengan tokey kedai. So, amalkn tawar menawar di situ. Tak salah untuk tawar menawar, dah nama pun jualbeli kan. Jadilah pengguna bijak.

Whatsapp 019266824 untuk daftar ahli Power Gold atau sebarang pertanyaan.






*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Hari Terakhir di Bumi Australia : Luggage oh Luggage

Tarikh : 02 Oktober 2015

Hari ini adalah hari kelima kami berada di bumi Kanggaroo dan tibalah masanya untuk pulang ke Malaysia. Sedih pulak nak tinggal Melbourne. Rasa macam dah jatuh cinta dengan suasana nya. Damai dan rasa selamat. Tidak sesak. Tapi bak kata pepatah " Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri ". Malaysia always in my heart. ..hahaha,,,,jiwang pulak.
Semalam sampai dari Philips Island, dah lewat, jadi Atul bermalam bersama aku. Sempatlah kami berborak hingga lewat malam. 

Keesokkannya, sebelum check out , sekali lagi kami ke Victoria Market. Asal-asal nak cari pancakes tapi tak jumpa yang halal. Memang ada tulih halal kat restoren, tapi bila tengok kat menu, ada bacon. So, kat australia ni kena hati-hati sikit. Check juga menu walaupun terpampang logo halal, okay..
Bukan rezeki kami nak rasa pancakes Australia. Kesudahannya kami cari donut. Atul yang recommend kan. Emm, memang sedap...rindu pulak donut sana. Dah habis makan donut dan donut terus balik ke hotel untuk check out.

As usual, sebelum ke airport, sempatlah pinjam penimbang hotel. Nak buat apa penimbang ni, apalagi check berat luggage lagilah. Kesilapan pertama, luggage amik sikit sangat. Terlupa mai ngan geng-geng shopping..Bermulalah sesi menelefon ke Malaysia, minta sanak saudara atau rakan-rakan untuk tambah. Kesilapan kedua, roaming kredit kad dan debit kad tapi lupa nak tukar no. fon. Selalu gi oversea pakai prepaid fon, yang register kat fon, line fon...hahaha, amik..
Jadi moral of story : 
Pastikan luggage amik lebih
Kedua: No. telefon, update 

Atul menemani kami sehingga kami menaiki bas depan hotel. Sedih pulak nak tinggalkan dia. Tahan jer sebak, tak nak nangis. Maklumalah hampir 20 tahun tak jumpa, sampai Australia baru jumpa . Lama kan. Okay Atul, kami pulang dulu. Nanti jumpa di Malaysia ya.



Emas : Ar Rahnu atau Pajak Gadai Konvensional

Antara kelebihan Ar-Rahnu berbanding Pajak Gadai Konvensional ialah:

1. Tidak Mengenakan Kadar Faedah (Unsur Riba)
Perbezaan utama antara Ar-Rahn dan Pajak Gadai Konvensional adalah pada perjanjian pinjaman yang dikaitkan dengan sesuatu ganjaran dan bukan pada gadaian itu sendiri. Dalam perjanjian Ar-Rahn, pinjaman yang diberi tidak dikenakan faedah (interest) iaitu riba di mana riba diharamkan oleh Islam, berbanding Pajak Gadai Konvensional yang menjadikan faedah sebagai sumber hasil kepada pemberi pinjaman dan ianya diharamkan oleh Islam.


2. Nilai Gadaian Tidak Merosot
Nilai gadaian bagi barang yang ingin ditebus semula tidak merosot dan tidak berubah serta tidak berlaku penyelewengan. Tidak berlaku sebarang masalah di mana barang kemas seperti rantai emas apabila ditebus didapati kurang berat atau pendek sedikit daripada sebelum digadai.


3. Wang Lebih Gadaian Dipulangkan
Sekiranya pemberi gadaian tidak berkemampuan membayar balik hutang yang ditanggungnya apabila tamat tempoh perjanjian, pemberi gadaian akan diberitahu atau dimaklumkan tentang barang gadaian yang terpaksa dijual. Sekiranya harga jualan melebihi baki hutangnya, lebihan tersebut akan dikembalikan. Ini berlaku kerana nilai pinjaman adalah jauh lebih rendah dari nilai barang gadaian.


4. Barang Kemas Yang Disimpan Selamat
Semua barang kemas yang disimpan dalam skim tersebut adalah selamat. Di mana, penerima gadaian akan menjamin pemeliharaan dan bertanggungjawab ke atas barangan kemas yang diberi oleh pemberi gadaian. Dengan ini, pemberi gadaian tidak perlu risau dengan masalah pemeliharaan dan penjagaan barang kemas mereka sepanjang ia berada di pihak penerima gadaian.


5. Caj perkhidmatan Yang Rendah
Ar-Rahn menawarkan caj perkhidmatan yang rendah. Semua pengurusan di Ar-Rahn melibatkan kos dan risiko yang rendah jika dibandingkan dengan Pajak Gadai Konvensional. Pajak Gadai Konvisional menawarkan caj perkhidmatan yang tinggi dan ada juga sebilangan pemegang atau tauke Pajak Gadai Konvensional yang menerima atau meminta wang pendahuluan dari penggadai walaupun akta melarang kegiatan tersebut.


6. Tiada Unsur Penipuan Semasa Membuat Timbangan
Pemberi gadaian juga tidak perlu risau dengan penipuan-penipuan yang sering berlaku semasa timbangan dibuat. Ini kerana, dalam Ar-Rahnu tidak akan berlaku sebarang unsur penipuan semasa timbangan dibuat dan nilai timbangan yang jelas akan ditunjukkan kepada pemberi gadaian.


7. Tempoh Membayar Balik Yang Munasabah


Ar-Rahnu juga merupakan sebuah Pajak Gadai Islam yang boleh bertolak ansur dengan pelanggannnya berkaitan dengan tempoh membayar balik wang pinjaman yang telah dipinjam. Tempoh membayar balik yang dikenakan adalah munasabah dan boleh diterima pakai oleh semua pihak. Tidak seperti sesetengah Pajak Gadai Konvensional yang kadangkala meminta wang tambahan daripada pemberi gadaian sekiranya pemberi gadaian ingin melanjutkan tempoh pembayaran balik pinjaman mereka.

8. Pemberian Notis Kepada Penggadai Tentang Upacara Lelongan
Pihak penerima gadaian akan memberi notis kepada pihak penggadai sekiranya barang gadaian mereka hendak dilelongkan dan tempoh masa membayar balik untuk mereka telah habis. Dengan ini pihak pemberi gadaian akan mengetahui bahawa tempoh masa membayar balik yang diperuntukkan untuk mereka telah habis dan barang gadaian mereka akan dilelongkan.


9. Memberi Nilai Gadaian Yang Sepatutnya
Perkara ini sering berlaku dalam Pajak Gadai Konvensional. Ia berlaku kerana Akta Pemegang Pajak Gadai tidak menetapkan nilai tara atau kriteria untuk menilai gadaian berkenaan. Dalam Ar-Rahnu, penerima gadaian akan memberi nilai gadaian yang sepatutnya dengan barang gadaian yang digadai oleh penggadai.




*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Emas Dan Kertas

Kertas ciptaan manusia.
Sudahlah nilai makin menurun.
Dicetak pun bersandar EMAS.
Jika tidak..jadilah ia seperti Duit Daun Pisang.
Banyaknya tidak memberi kesan.
Malah dibuang ke longkang.
Bagaimanakah mahu dikatakan.
Bertambah kah keyakinan.
Emas ciptaan Tuhan.
Dasar perut bumi diketemukan.
Digali dikorek dibawa ke permukaan.
Nabi sendiri pernah berpesan.
Bagaimana EMAS jadi jaminan.
Bila tiba suatu zaman.
Namun sayang ramai tak berkeyakinan.
Masih utuh kepercayaan.
Kepada kertas yang bakal melayang.
Dibakar jadi abu diramas jadi kusam.
Tetap jua aqidah pada kertas yang tiada belas kasihan.
Bila EKONOMI bersandarkan EMAS.
Langsai HUTANG hidup bebas.
Simpan Emas bukan tuntut KEPERCAYAAN tapi KEYAKINAN.
Tak akan nampak kesan dan kegunaannya selagi 1 gram pun belum ada dalam genggaman!
Nukilan Cik Ma.



TIPS HILANGKAN BAU BADAN : TIMUN


Petua orang lama memang banyak. Kenalah cuba satu-satu sebab kita tak tau mana yang serasi dengan kita. Mudah je sebab petua orang dulu-dulu ni biasanya guna bahan-bahan yang dah sedia ada di dapur kita. Cuma kena ambil masa untuk sediakan. Nak seribu daya kan ? 

TIMUN

🌸 Potong timun kepada beberapa kepingan kecil
🌸 Semasa mandi, gosokkan kepingan timun ke seluruh badan
🌸 Setelah itu, barulah dibilas bersih
🌸 Boleh dicampurkan madu untuk memutihkan kulit ketiak
.
.
Cara pantas hilangkan bau badan tentunya dengan #Celebritylass, bau badan anda akan hilang dalam 3 saat dan berkekalan 24jam.


TIPS HILANGKAN BAU BADAN : LIMAU PURUT

TIPS HILANGKAN BAU BADAN

Bau badan yang kurang menyenangkan akan mengundang rasa kurang selesa. Bukan saja pada diri sendiri, malahan pada orang lain juga
.
Terdapat beberapa petua yang boleh diamalkan jika anda rajin. Salah satunya dengan penggunaan limau purut
.
Caranya  :
Potong limau purut dan buangkan bijinya.  
Kemudian makan kulit limau purut bersama airnya. 
Cuba amalkan
.
Cara pantas untuk hilangkan bau badan tentunya dengan Celebritylass. 
Bau badan hilang sepantas 3 saat dan kekal selama 24 jam





RAHSIA Menyimpan NILAI Kekayaan kini TERBONGKAR

 Nilai Wang kertas
✅Boleh Dimanipulasi bila bila masa...
✅Boleh berlaku inflasi Bila bila masa...
✅Boleh berlaku lumpuh nilai beli...macam berlaku di satu negara ni...Nak bayar air minum pun perlukan seguni wang kertas..
✅Wang kertas Boleh jadi tidak laku digunakan bila berlaku peperangan..,terbakar.., konflik politik yang teruk dan sebagainya..

Di zaman rasulullah 1400 tahun dahulu, harga seekor kambing , hanyalah 1 dinar, dan pada zaman kini, ianya masih lagi sama... harga seekor kambing masih juga 1 dinar, iaitu sekitar RM700 seekor.

 SANGAT MENAKJUBKAN.
"NILAINYA" TETAP SAMA walaupun sudah 1400 tahun berlalu...

Emas merupakan mata wang yang digunapakai oleh masyarakat Islam suatu waktu dulu dan ianya juga disebut di dalam Al-Quran sebagai logam yang berharga.

Sebagai contoh:

Harga sebuah Rumah Teres 2 Tingkat pada tahun 1990an sekitar RM100,000 dah harga emas pada tahun tersebut adalah RM38 per gram.

RM100,000 / RM38 = 2631.58 gram emas

Pada hari ini (2016) harga sebuah Rumah Teres 2 Tingkat  sekitar RM450,000 dan harga emas semasa pula sekitar RM180 per gram.

2631.58 gram X RM180 = RM473,684


SANGAT MENAKJUBKAN "NILAINYA" TETAP SAMA 


Anda masih MAMPU membeli Rumah Teres Tersebut dengan menyimpan "NILAI" kekayaan anda pada tempat yang betul

Simpanlah sebahagian dari kekayaan anda kepada EMAS bagi menjamin "NILAI" kekayaan tersebut..

Antara Kelebihan Menyimpan Emas:
1. Emas kalis inflasi
2. Mudah dicairkan kepada tunai (jika diperlukan)
3. Kekayaan di tangan kita
4. Boleh dijadikan modal pusingan
5. Ia aset mudah alih (boleh dibawa kemana sahaja)
6. Kekayaan bertahan lama


Pameran Kerjaya MMU




Pameran Kerjaya yang dianjurkan oleh Universiti Multimedia Malaysia (MMU) akan diadakan bermula  dari 12-13 Januari 2016 di Dewan Tun Caunselor, MMU. Pameran ini bermula dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

Pameran ini terbuka kepada semua mahasiswa yang telah tamat pengajian atau masih mencari pekerjaan yang sesuai . Lebih dari 68 buah syarikat dari pelbagai bidang akan menyertai pameran ini seperti Hewlet Packard, IBM, DHL IT Services, Public Bank, Cisco System dan ACCA Malaysia.


*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Ekspo Kopi Malaysia

Ekspo Kafe Malaysia edisi kedua akan berlangsung pada 14-16 Januari 2016 bertempatkan di  Pusat Pameran dan Konvensyen Matrade, Kuala Lumpur. 

Ekspo pada kali ini dikenali sebagai Pameran Antarabangsa Barangan dan Teknologi Kopi. Ekspo yang dianjurkan oleh CEMS Conference  & Exhibition (M)  Sdn. Bhd ini menghimpunkan barangan dan peralatan kopi yang diperlukan oleh pemilik kafe. Lebih 150 akan mengambil bahagian dari 150 buah negara.

Hari pertama dan kedua, ekspo ini hanya dibuka untuk pedagang dan ahli usahawan manakala pada hari terakhir (16 Januari) barulah dibuka untuk orang ramai.

Bagi pengemar kopi , jangan lepaskan peluang  untuk mengunjungi Ekspo Kafe Malaysia ini . Pameran akan bermula pada jam 10.00 pagi hingga 6 petang.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi www.cafe-malaysia.com



Sumber : Kosmo, 09 Januari 2016
Gambar : Carian Google


*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Australia : Philips Island

Sementara nak begerak ke Philips Island, kami shopping dulu di Queen Victoria market. Sambil-sambil menunggu Atul di sini. Lihat topik sebelum ini Victoria Market. Lebih kurang pukul 12.00 tenghari (waktu tempatan), Atul pun sampai, maka bermulah perjalanan kami ke Philips Island. Makanan untuk hari ni, kami tak perlu risau, ditaja oleh Atul. (Tq friend).

Perjalanan ke Philips Island juga  mengambil masa yang lama. Lebih kurang dua tau tiga jam jugak lah. Tapi sepanjang perjalanan ada beberapa tempat yang menarik untuk disinggah.

Jom kita check in @ Philips Island.

Maru Koala & Animal Park

Ini adalah destinasi pertama yang kami singgah . Apalagi , masing-masing terujalah kan, boleh tengok dan pegang Kanggaroo. Kalau yang geli dengan binatang yang berbulu ni, memang x leh nak buat apalah kan. Kami sempat solat dan berkelah sekali di sini. Ruang solat juga ada disediakan. Tapi kena bergilir-gilirlah antara lelaki dan perempuan sebab satu sahaja. 




Lunch Time

Albino kanggaroo ni..sian dia


Maru koala, tak leh nak amik gambar . Dia pandai pi lindung di sebalik pokok, kesudahannya gambar pokok yang dapat..hehehe. Koala merupakan binatang yang paling malas dan kuat makan. Makan, tidur, makan, tidur..Itulah kerja dia.


Pannys' Chocolate Factory

Kat kilang ni, kita boleh lihat bagaimana coklat dihasilkan. Dan kita juga boleh cuba untuk membuat chocolate sendiri. Permainan juga disediakan. Hadiahnya adalah coklat. Aku dapatlah satu. Tak cuba semua, sekadar tinjau dan amik gambar. Dari satu stesen-stesen, ramai yang menunggu. Jadi aku pun bukan kaki menunggu, jadi just enjoy keadaan sekeliling. Kalau rajin, bolehlah study jenis-jenis coklat dalam kilang ni. Bagi peminat coklat, memang tak rugilah.


Kasut yang diperbuat dari coklat






Dinding berlatarbelakang coklat

dan seterusnya kami terus ke Philip Island untuk melihat penguin pulang dari laut ke rumahnya. Sukar nak gambar kan dengan kata -kata melihat indahnya ciptaan Tuhan. Bagaimana penguin boleh berjalan dari pantai dan mencari rumahnya. Bergerak juga secara berkumpulan mengikut keluarga masing-masing. Cuma sayangnya tak boleh nak amik gambar pada waktu ini kerana penguin sensitif pada cahaya lampu kamera.









Power Gold : Susut Nilai ? Seal atau Tidak ?

Isu Goldbar 1 Gram Amethyst 

Ia di laminate kerana nipis dan kecil..

Persoalan yang sering ditimbul ialah, kalau terbuka seal tersebut, adakah ada kesan pada harga apabila di jual semula?? Inilah persoalan yang selalu diutarakan.

Dan ini adalah jawapannya :

Seal?? 
Laminate atas tujuan kecantikan dan mudah dijaga.Tiada atas dasar apa-apapun. Hanyalah disebabkan dua faktor diatas. Paling utama , adalah emas tersebut. Sebenarnya tiada isu nilai spread tinggi sekiranya seal terbuka dan harga menjadi rendah . Ini adalah tipuhelah semata-mata .
Emas tetap emas. Seal /laminate bukan emas. Seal atau  tidak seal,nilai dan harga tetap sama.

Lihat sahaja di kedai emas ..
Gelang,cincin,dan gold bar ...
Tidak di seal/laminate apabila dipamerkan..
Tetap dijual pada harga pasaran...

Nak gadai@masuk arrahnu,  emas@seal yg di ambik?..

Jawapan :

Ada sesetengah kedai akan amik susut 25% kalau kita buka seal. Itu sekadar hendak memperdayakan kita je. Alasan kolot. Buka seal atau tidak, sepatutnya tidak menjadi isu. Ada sesetengah kedai yg nak untung lebih, bila dah buka pembalut (seal) , dia nak amik spread maksima sehingga 25%!!!

Ape yg kita patut buat ???

JANGAN JUAL KEPADA DIA!!

Sebab tu kalau nak jual balik, LEBIH BAIK jual balik kepada powergold atau di mana kita beli emas.
Kebanyakan kedai mmg akan kenakan nilai spread 25% kalau dah buka seal disebabkan atas dasar keuntungan lebih.

Oleh itu, dinasihatkan jual balik kpd pihak powergold atau tempat /kedai emas berkenaan.

PASTI, nilai Spread rendah!

PERINGATAN:
Jangan terpedaya dgn tipu helah seal yer. Emas tetap emas.
Berharap anda semua tidak terkeliru dgn kata2 manis kat luar sane lagi yer.

Pendek kata,  buka seal atau tidak..tidak timbul isu .
***Spread - susut nilai 👍👍👍

Nak simpan emas tetapi tidak mampu, sila hubungi saya.


Nota :  Susut Nilai di PG : 6-10%




CelebrityLass : Tujuh Bahagian Tubuh Badan Yang Mengekalkan Bau Perfume




Pernahkah anda membawa perfume anda di dalam 'hand bag' walau hanya ke tempat kerja?.Kini anda tidak perlu bersusah payah untuk membawa perfume lagi. Tahukah anda bahawa terdapat tujuh (7)  bahagian anggota badan kita yang boleh mengekalkan bau perfume. Semburkan perfume pada bahagian badan tersebut dan perfume anda akan sentiasa wangi.
Bahagian tersebut ialah:
1. Bahagian intim
2. Rambut
3. Tulang belakang
4. Leher
5. Belahan dada
6. Nadi pergelangan tangan
7. Belakang lutut.
Disinilah terletaknya satu nadi yang akan mengawal bau perfume anda.Namun perfume tersebut akan bertukar bau bila badan anda bercampur dengan bau peluh yang masam. Walaubagaimanapun masih terdapat penyelesaiannya. 

Anda boleh menggunakan CelebrityLass MasterOurdoor Less (CL) bagi memastikan  masalah bau peluh masam hilang supaya perfume anda kekal wangi sepanjang hari.

Ingin dapatkan maklumat lanjut CelebrityLass MasterOurdoor Less, sila klik SINI.