BAU BADAN : JANGAN CACATKAN KEINDAHAN ITU

Bertudung, berjubah, bersarung kaki. Indahnya muslimah menutup auratnya tetapi jangan mencacatkan  keindahan itu dgn BAU yang kurang menyenangkan.  Kini, kerap berpeluh bukan alasan untuk badan DAN  kaki BERBAU!

InshaAllah dgn Celebritylass membantu muslimah-muslimah di luar sana tampil yakin bebas bau.
Dah tak perlu risau berpeluh-peluh  walaupun berjubah tebal.
Bau badan dah maintain takda
Maruah terjaga. Syariat pun terpelihara


Celebritylas
Gambar : Team Celebritylass
Jom Celik Emas ->> KlikSini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

MULAKAN SIMPANAN ? JENIS EMAS YANG SESUAI

Ingin memulakan simpanan emas, tetapi tidak mengetahui, emas yang sesuai.

Berikut adalah tips atau panduan untuk memulakan simpanan emas.

  • Bermulalah ikut kemampuan anda, beli apa yang anda mampu pada ketika ini.
  • Ikut minat tapi pupuklah minat kepada gold bar dan  dinar sebab ianya emas 999.9 dan pastikan anda mampu milik. 
  • Sebaiknya pelbagaikan simpanan. Maksudnya campur-campur, gold bar, dinar, syiling dan barang kemas. Kesemuanya berfungsi sebagai simpanan yang bagus.
  • Gold bar, dinar dan syiling untuk jangka masa panjang. Beli simpan, beli simpan. Barang kemas jika nak mudah, Ar Rahnu terima di mana-mana.
  • Beli barang kemas terpakai @ pilih barang kemas yang mempunyai upah terendah adalah pilihan bijak.
  • Yang penting simpanlah banyak emas 999.9 & 916 yang tinggi kualiti & nilainya. Emas gred 750 ke bawah tinggi susut nilainya di masa hadapan.






Jom Celik Emas ->> KlikSini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

EMAS FIZIKAL : APA KELEBIHANNYA BILA DISIMPAN?

Tahukah anda, menyimpan emas fizikal mempunyai banyak kelebihannya.

Antaranya ialah :-

●Suatu bentuk pelaburan untuk jangka masa sederhana dan panjang sebagai aset simpanan si pelabur.
●Sebagai salah satu cara menyimpan duit dari berbelanja kearah perkara yang membazirkan.
●Aset simpanan yang mudah dicairkan dan laku dimana-mana sahaja pada bila-bila masa.
●Aset simpanan dalam apa jua keadaan ekonomi, politik walaupun sistem ekonomi jatuh.
●Aset simpanan yang boleh diturunkan ke waris tanpa perlu pertukaran dokumen, mahkamah dan campur tangan pihak ketiga.
●Tidak memerlukan pihak ketiga untuk urusan jual-beli, pelabur sendiri boleh menjual emas simpanan pada bila-bila masa.
●Halal dengan akad jual beli emas yang dituntut Islam.
●Mudah dan senang untuk diuruskan. Hanya simpan dan tunggu.
●Harga emas adalah stabil dan tidak terikut dengan kesan kenaikan inflasi

“Kekukuhan nilai emas memang tiada bandingannya. Misalnya, harga 1 dinar emas yang bernilai kira-kira RM50 pada era 1960an dapat membeli seekor kambing pada masa itu; sekarang ini 1 dinar emas telah bernilai kira-kira RM397 dan juga dapat membeli seekor kambing. “Berdasarkan contoh ini, ternyata nilai emas adalah kukuh berbanding wang kertas yang meningkat ekoran kenaikan kadar inflasi,” (Berita Harian – 11 Januari 2008).

(tu tahun 2008.... sekarang 2016, harga 1 dinar sudah RM800++)


Gambar : Carian Google



Jom Celik Emas ->> KlikSini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

JOIN POWER GOLD BOLEH JADI KAYA??

Ramai juga yang salah faham tentang Power Gold. Ada yang menganggap, apabila serta Power Gold, boleh menjadi kaya. Persepsi seperti ini sebenarnya adalah salah .

Kami di pihak Power Gold ingin memberikan kesedaran tentang pentingnya menyimpan emas, dalam erti kata lain cuba mengajak anda tentang kesedaran menyimpan emas. Simpan emas boleh membantu kita menyimpan untuk masa depan. Inilah yang kami maksudkan.

Tidak kisahlah anda ingin menyimpan emas dari produk mana-mana pun asalkan ia adalah emas tulen dan bukannya emas tiruan. Cuma saya yang lebih memilih emas dari produk POWER GOLD.

Tetapi ramai yang salah faham. JOIN POWERGOLD BOLEH JADI KAYA. Tetapi YA, memang boleh juga jika anda buat kerja dan usaha dengan lebih tekun. 

Konsep POWERGOLD senang je, boleh pilih mana-mana yang kita nak buat. Tiada paksaan dalam tindakan. Saving, Trading atau Networking?

Kalau rasa NETWORKING tidak seronok, tak payah buat. 
Kalau rasa TRADING tak best, tak payah buat.

Konsisten untuk SAVING sahaja. Takde masalah.

Kalau SAVING pun TAKNAK buat, nak apa sebenarnya? 

Fikir-fikirkanlah.




Jom Celik Emas ->> KlikSini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

RM VS DINAR

Jika Anda Penyimpan Dinar 
••••••••••••••••••••••••••••••••••
Tahun 2000

1 Dinar bernilai RM300
1 Dinar dapat seekor kambing


Tahun 2015
Harga seekor kambing RM700
1 Dinar juga masih boleh beli seekor kambing

 Tahun 2020
1 Dinar juga masih boleh dapatkan seekor kambing.


 Anda penyimpan wang.
••••••••••••••••••••••••••••••••••
Tahun 2000
Harga seekor kambing RM300
Simpanan RM300

Tahun 2015
Harga seekor kambing RM700
Simpanan masih RM300\

Tahun 2020
Harga seekor kambing ?
Tetap 1 dinar.

Simpanan wang ?
✔Berapa yg perlu kita tambah usaha untuk dapatkankan nilai seekor kambing..?
✔Kambing hanya icon memudahkan penilaian walaupun ia benar-benar berlaku dan ada yg masih gunakan dinar sekarang untuk  buat aqiqah @ qurban.

Fikir-fikirkanlah.


Gambar : Carian Google


Jom Celik Emas ->> Klik Sini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************


TEKNIK TRADING MELALUI PINJAMAN ARRAHNU

Ikut Kemampuan
Keluarkan modal ikut kemampuan masing-masing.

Langkah Pertama
Beli Barang Kemas Dalam Katalog Powergold.biz (dapat bonus repurchase).

Langkah Kedua
Ambil Gambar Barang Kemas Yang Dah Kita Terima Di Tangan Tadi.
Ambil Dalam Pelbagai Posisi Menarik.

Langkah Ketiga
Barang Kemas Tadi Pergi Letak Kat Pajak Gadai.
Dapat Duit Pinjaman. Buat Modal Beli Barang Kemas Lagi

Langkah Keempat
Gambar Barang Kemas Tadi.Post kan Dekat Facebook, WhatsApp, Weechat, Instagram atau Tunjuk Kat Kawan Kawan

Langkah Kelima
Bila Ada Pembeli Yang Berminat...Jual Ikut Harga Jualan Bukan Ahli..ambil Duit..Pergi Tebus Kat Pajak Gadai.

Langkah Keenam
Duit Yang Dapat Tadi,  Beli Barang Kemas Lagi.
Dan Ikut Step 1 Macam Mula Mula Tadi..

KELEBIHAN ??
Dengan Modal Permulaan Yang Rendah.
Kita Dapat Gandakan Keuntungan Melalui.
*Bonus Repurchase
*Dapat Tambah gram Emas Melalui Duit Pajakan Tadi
*Dapat Keuntungan Melalui Untung Jualan Runcit

Langkah 1 sampai Langkah 6 Boleh Digunakan Kepada Yang Berminat Nak Trading,Tapi Modal Rendah.

Gambar : Carian Google


Jom Celik Emas ->> Klik Sini

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

EMAS : KENAPA POWERGOLD ?

Kenapa saya memilih PowerGold ? dan Kenapa PowerGold menjadi pilihan ramai?

Antara faktor saya memilih PowerGold adalah kerana :-

* Produk Emas Yg Pelbagai
* Goldbar serendah 1gram, Goldcoin serendah 0.5gram & Dinar Emas serendah 1/4 Dinar
* Pelbagai barang kemas menarik
* Harga Emas sangat2 berpatutan
* Ada kilang pengeluar emas sendiri iaitu Amethyst Gold Creation.
* Ada Bonus Pencen, jika rangkaian anda aktif beli emas
* Syarikat & Kilang Pengeluar Emas 💯% milik bumiputera.



  

Sila hubungi saya untuk maklumat lanjut