DISKAUN BARANG BABY SEHINGGA 80%


Lazada akan mengadakan BIG BABY FAIR yang akan menawarkan potongan harga yang menarik  t untuk barangan dan keperluan bayi. Nikmati potongan harga sehingga 80% termasuk lampin pakai buang.

Tawaran ini akan bermula dari 27 Oktober hingga 31 Oktober 2016.


Jangan lepaskan peluang untuk menikmati tawaran lumayan ini.


http://ho.lazada.com.my/SHIRYl




FAQ : BAU BADAN HILANG SELAMANYA BILA GUNA CL




Ini adalah antara soalan yang sering ditanya oleh pelanggan kami.

Adakah Bau Badan Akan Hilang Selamanya Apabila Menggunakan Celebritylass atau CL?
Jawapannya seperti berikut:

Kebanyakkan pelanggan kami berjaya hilangkan bau badan mereka yang kurang menyenangkan. #CelebrityLass meng-neutral semula badan anda sebab itulah bila pakai CL peluh tidak berbau masam.

#Celebritylass juga membuatkan ramai pelanggan kami tidak berbau lagi untuk selamanya, tiada bau badan tapi nak pakai juga CL. Bertapa magicnya #CLGoActiv ni


Order pantas -->0192668244

2 FORMULA MENYIMPAN : PILIH DENGAN BIJAK


Celik Emas, Rahsia Emas, Tips Kewangan 


Apa pendapat anda tentang dua formula utk menyimpan wang, untuk memudahkan kita namakannya sebagai FORMULA A dan FORMULA B. Kita target bermula tahun 2015 dan berakhir pada tahun 2020 (simpanan selama 5 tahun).

FORMULA A
Setiap bulan kita target menyimpan sebanyak RM200 sebulan.

RM200 x 12 = RM2,400
RM2,400 x 5 = RM12,000

FORMULA B
Setiap bulan target tukar duit kepada 1 gram emas (harga emas sekitar RM150-200 dan harga ini akan terus meningkat dari tahun ke tahun)

1g x 12 = 12g
12g x 5 = 60g
Pada tahun 2020, emas dijangka cecah RM503/gram
60g x RM503 = RM30,180

Agak-agaknya, simpanan dalam bentuk mana yang paling untung? Wang fiat ataupun wang emas? Kedua-duanya adalah simpanan. Simpanan wang fiat semakin lama disimpan, nilainya semakin susut dimakan inflasi. Emas fizikal semakin lama disimpan, semakin tinggi pula nilainya (zero inflasi).
Agak-agaknya berapa ramai yang boleh menyimpan RM30k dalam masa 5 tahun? Tak mustahil.
Tapi jarang jumpa. Saya jamin ada yg simpan tapi tak lama. Mesti guna duit tu utk tujuan lain. Jadi susut lagilah duit di dalam akaun bank. Simpan, guna. Simpan, guna. Kalau simpan emas ni rasa sayang nak jual balik (melainkan dalam keadaan terdesak) sebab harga emas makin mahal bila nak beli balik.

Fikir-fikirkan. Masih belum terlambat untuk bermula.

0192668244
PowerGold Consultant





*********************************************************
Jom Celik Emas ->> Klik Sini.
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
**********************************************************
 

SERUM RAMBUT : NURUL GOLD VEGEOIL




KELEBIHAN SERUM NURUL GOLD VEGEOIL

Merawat masalah rambut gugur dan kelemumur
Rambut hampir botak..tumbuh rambut lebat..
Dapat memiliki Jambang misai untuk lelaki
Melebatkan kening dan bulu mata..
Amat sesuai diguna pakai dari baby seawal usia 2 bulan hingga dewasa..

 Diformulasikan Dari :

Minyak Zaitun Dan Minyak Bunga Matahari
(Menbantu Pertumbuhan Dan Menyihatkan Rambut)

Sayuran Yang Kaya Zat Besi
(Membantu Menguatkan Akar Rambut)
Bauan Epal
(Memberi Aromaterapi Untuk Hilangkan Stress Dan Menyejukkan Kulit Kepala




Hubungi 0192668244 untuk pertanyaan/tempahan

PELUH DAN BERBAU? RASA TIDAK SELESA?



PELUH BERBAU .

Kenapa peluh kita berbau?

Banyak faktor sebenarnya. Antaranya adalah cuaca, corak pemakanan, perubahan hormon, aktiviti harian, dan juga  obesiti.

bau peluhSesiapa yang tidak mempunyai masalah ini adalah termasuk dalam golongan yang beruntung. Tidak perlu pening dan rasa selesa apabila berada di khalayak ramai.

Namun, tidak semua orang bernasib baik.  Kadang-kadang ia berpeluh tanpa dapat dikawal dan ia semestinya amat memalukan dan merimaskan. Apatah lagi apabila peluh itu pula cepat berbau.

Kini #celebritylass muncul di pasaran untuk membantu orang-orang seperti begini.
bau badan#celebritylass adalah produk terkini yang semakin dikenali ramai sebagai produk menghilangkan bau badan dengan amat pantas dan selamat digunakan.
Diperbuat dari 100% bahan semulajadi terdiri dari herba2 terpilih, tawas, air suling dan pati mawar. Semestinya produk buatan Muslim.
peluh bau badanSelain bersifat meneutralkan bau peluh, #celebritylass turut mampu mencerahkan kembali pelipat-pelipat badan yang gelap akibat pemakaian deodorant dan produk-produk kosmetik yang lain
Sangat selesa dipakai, tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan kuning pada baju

✅1 BOTOL 50ML TAHAN SELAMA 2 BULAN-3 BULAN

Order Pantas Dan Info Lanjut : 0192668244

POWER GOLD : SYARIKAT MAMPU BELI BALIK EMAS?

Soalan Ahli

Bayangkan nanti bila ramai yang menjual semula emas kepada syarikat, adakah syarikat mampu menampung dalam jumlah yang sangat besar untuk membelinya ketika paras harga emas yang sangat tinggi ketika itu?




Jawapan :
Syarikat mampu beli kerana syarikat ada end product iaitu barang kemas.
Jadi emas banyak-banyak pun syarikat akan tukar jadi barang kemas. Boleh dapat duit untuk bayar pada ahli dan beli emas-emas anda. Sebab konsepnya ada emas mesti ada duit. Ada duit belum tentu ada emas.
Bila syarikat ada buat urus niaga, stok barang akan bertukar ganti bukan hanya pusing macam sistem pooling yang anda bayangkan.

Nak tau syarikat itu kukuh atau tak, dia ada end product.Banyak macam mana pun jongkong emas, ia perlu ditukar kepada barang kemas jugak bila sampi masanya.
 Sebab barang kemas adalah item dagangan dan emas adalah item simpanan.

MASALAH RAMBUT : AKU DAN VEGEOIL

Ha ni nak citer sikit..tetiba tajuk tentang rambut. Actually, selama ni memang ada sedikit masalah rambut gatal, kelemumur dan juga beruban..(tak taulah kut-kut faktor umur). Selama ni, memang biar ja...kalau rajin, pergilah salon untuk buat treatment. Tapi, nanti jadi balik...shampoo pun tak taulah nak cakap macam mana.

Sampai satu masa, serach lah petua untuk merawat rambut secara tradisional..memanglah jumpa, cuma satu soalan kat diri sendiri..rajin ka nak buat..hehehhee. Last-last sekali terjumpalah produk ni..namanya NURUL GOLD VEGEOIL. Mula-mula tengok, terus terpikat, tapi disebabkan kena tunggu gaji, jadi tunggulah sat.  Sampailah minggu lepas. Minggu lepas terus order . Now, produk dah gunapakai. Memang best. pakai sekali ja, rambut dah lembut, gatal dan kelemumur pun dah kurang, cuma nak tengok result yang beruban ja.

 INFO LANJUT --->KLIK DI SINI

Ni rupa produknya. Kalau ada yang berminat untuk cuba , bolehlah contact saya di  SINI








CARA-CARA MENGENAL PASTI EMAS 916

Sumber Gambar : Google
Apabila memberi barang kemas, kita pasti akan tengok tulisan 916 pada barang kemas tersebut. Tapi tahukah anda bahawa Cop 916 tidak semesti nya emas 916 .

Senario seperti di bawah pernah  berlaku .
  
Kak Siti antara peminat emas. Dia ke kedai emas yang berhampiran untuk membeli rantai tangan emas . Sampai dirumah, kak siti pun memakai dengan penuh bergaya. Selepas setahun,
Kak Siti perasan warna emas pada rantai tangan semakin pudar. Kak Siti rasa tidak sedap hati lantas beliau membawa barang  kemas beliau ke kedai tersebut. Malang buat Kak Siti, kedai tersebut telah menutup operasi nya. 

Berdasarkan senario Kak Siti terdapat dua kemungkinan barang  kemas Kak Siti semakin pudar.

Kemungkinan Pertama 

Kak Siti kerap pakai sehingga emas tersebut hilang kilauan nya. Jika kemungkinan ini, rantai tangan tersebut sudah mula kotor dan berdaki. Kak siti boleh sahaja merendamkan barang kemas dengan air suam bersama beberapa titis sunlight untuk memcuci semula kotoran. Kemudian lap dengan kain lembut atau Kak Siti boleh ke kedai emas yang lain untuk cuci, polish dan sadur semula..


Kemungkinan Kedua.

Barang kemas Kak Siti palsu. Uji barang kemas dengan magnet barang kemas. Jika melekat ada kemungkinan emas palsu. Jika tidak melekat, Kak Siti boleh tengok cop pada rantai tangan.Jika 916 GL - 916 GP - 916 GZ - 916 GK, confirm bukan emas tulen walaupun barang kemas tersebut tidak melekat pada magnet.
Kod yang dipapar diatas adalah merujuk seperti di bawah :
916 GL - GOLD LAYER
916 GP - GOLD PLATED
916 GZ -  GOLD ZHULIAN
916 GK - GOLD KOREA...*
Semua ada cop 916, tetapi dah jelas kod-kod tersebut utk barang kemas bukan tulen.

Utuk hasil ujian kepastian pergi ke cawangan arrhanu yg berdekatan yang pasti lebih memuaskan hati.


Sumber : Power Gold.

 

PADANG BESAR : NAIK ETS DAN KOMUTER

ETS dan KomuterYes..nampaknya kali ni berpeluang pi Padang Besar naik ETS dan balik dengan komuter. Sebenarnya tak adalah teruja sangat nak pi Padang Besar tuh pun, tapi disebabkan nak naik ETS, tuh yang teruja sangat tu(padahal dah pernah naik pun ETS ni dari KL Sentral ke KLIA..hahahaha).



 Ni pun amik kesempatan ke atas program Jelajah Sempadan 2016 yang dianjurkan oleh kelab kat ofis. Jika diikutkan harga ETS dan komuter dari Sungai Petani->Padang Besar->Sungai Petani adalah seperti berikut :-
  
ETS         :  23.00 (Dewasa) , 16.00 (Kanak-kanak) 
Komuter :    9.30 (Dewasa) , 4.70 ( Kanak-kanak)



Tetapi disebabkan kami pi dalam group, dapatlah sedikit potongan harga untuk tiket komuter. So, bagi sapa-sapa yang nak buat lawatan secara berkumpulan tuh, bolehlah call KTM tanya . tak susah sangat pun, buat permohonan secara bertulis dan tunggu ja jawapan. 

ETS
No. telefon kaunter Sungai Petani


ETS
Laluan Perkhidmatan Komuter Sektor Utara



 
Pembelian tiket ETS mahu tak mahu kena booking awal la kan, samada pergi ke kaunter ataupun boleh ja secara online.
Untuk jadual perjalanan , boleh rujuk kat--> Jadual Perjalanan
Untuk tempahan online tiket ETS , bolehlah rujuk ---> Tempahan ETS tiket online



Hari Perjalanan.



ETS
No. seat ETS
ETS
No. B di pintu  adalah nombor coach
Semua berkumpul di Setesen Keretapi Sungai Petani, jam 7.30 pagi. Kena awal sebab train ETS akan bertolak lebih kurang jam 7.57 pagi. So kena sharp, tak boleh lambat. Perjalanan mengambil masa lebih kurang satu jam lebih. Sampai di stesen Padang Besar, ada dua pilihan nak ke Kompleks Padang Besar samada jalan kaki atau naik teksi. Bagi yang tak ada masalah untuk berjalan, boleh ja... tak lah jauh sangat. Lebih kurang dalam 10-15 minit cam tuh. Kami semua jalan ja..memandangkan masih pagi dan juga cuaca pun elok.





Sampai -sampai kat kompleks, mujurlah dah ada kedai yang buka. Selalunya dalam pukul 10.00 pagi. So, apalagi aktiviti shopping pun bermulalah.Masing-masing berpecah dengan bebas. 

Aku macam biasa, bukanlah kaki shopping. Target dua ja..rempah tom yam dengan beras pulut (kebetulan dekat dengan raya haji). Nak cari beras pulut tak ada masalah, nak cari rempah tom yam tuh...rupa-rupanya ada dua jenis rempah tom yam. Member bagitau, cari yang ada udang besar , sekor. Hahaha macam dalam gambar kat bawah ni... mak aii...susah nak dapat, kebanyakkannya yang ada, x dak udang sekor...Tapi last sekali dapatlah gak...kiranya mission complete. Aku ni bukan pakar merasa..jadi member cakap, yang paling sedap..tuh yang nak cari gak... nanti balik bagi mem besar masak, taulahdia rasa. Harga paling habih tawar dapat dalam RM18.00... tapi ada kakak tuh dapat dalam RM17.00...uish rugi seringgit.












ETS
Kompleks Padang Besar

Janji pukul 2.00 kumpul kat stesen Padang Besar. Jadi sementara nak menanti waktu, sempatlah tengok pertunjukan ular sempena aktiviti dari jabatan wanita.. Lepas tuh terus gi makan kat gerai . Macam biasalah pilihan utama adalah tom yam.


ETS
Pertunjukan Ular


ETS
Kesesakan dalam komuter


Lepas makan, shopping sikit..then terus ke stesen untuk pulang. Pagi naik ETS, so balik naik komuter. Kalau ikutkan plan asal, nak balik kul 4.00 tapi setelah bincang balik, kami ubah jadual , balik awal. Naik komuter tak macam ETS...seat tak dak nombor..boleh pilih ja... nasib tak baik, kena berdiri...itulah yang berlaku pada sebahagian dari kami, ada yang duduk dan ada yang berdiri.


Alhamdulillah, sampai di SP dalam kul 4.00 petang.





ETS
Antara ahli rombongan Jelajah Padang Sempadan 2016