MAKEUP FIXING SPRAY KISSBEAUTY


.
TERDAPAT DLM DUA BAUAN

1)GREEN TEA
2) ALOE VERA

✔ Mekap tebal tapi masih lagi kusam?
✔ Guna pelbagai moisturizer sebelum bermekap tapi kulit tetap kering?
✔ Dah cuba pelbagai make up fix spray yang mahal tapi tak sesuai?

Make Up Fixing Spray Kiss Beauty ada  penyelesaiannya.
.

Bahan- Bahan: 

Vitamin E, Cecair Aloe Extract/ green tea extarct Albumen, Vitamin C.


Cara penggunaan: .

Spray ke seluruh wajah kecuali di sekitar mata. Spray dgn jarak 20cm dr wajah. Solekan anda kini lebih cantik, fresh dan tahan lebih lama sepanjang hari!

Untuk hasil yang berganda, sebelum mula mekap, spray dulu. Dan selepas mekap, spray lagi sekali. Wajah akan btmbh fresh + glowing

Bau pon wngii tau..ada vitamin E & estrak teh hijau..mmg best & freshhhhhh


Harga : RM13.00

PM/WHATSAPP:0192668244



Mini Giveaway By Mira dan Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Jamu Sedap Malam

Sedap Malam

100% bahan semulajadi tanpa bahan asing lain
Setiap pengambilan SEDAP MALAM™ , Membantu.. ✔ Memberi kejutan pada suami
✔ Mengikat rindu suami pada si pemakai
✔ Segarkan tubuh badan dari kepenatan
✔ Masalah kembung perut
✔ Mengetatkan otot-otot dalaman selepas bersalin
✔ Kepuasan sempurna setiap malam
✔ Mengempiskan perut & membentuk potongan badan ideal
✔ Tiada kesakitan ketika datang & masa haid
✔ Memantapkan payudara & punggung
✔ Keputihan dirawat serta merta.
✔1 botol mengandungi 120biji pil,


Harga : RM28 

Pm/whatsapp 0192668244

Hari Pertama : Melbourne, Australia

Bertolak ke Melbourne

Kami berlepas ke Melbourne dari Air Port , Bayan Lepas, Pulau Pinang pada pukul 6.20 petang dan tiba di KLIA 2 jam 7.20 malam. Masa ni time jerebu. Dok berdoa banyak-banyak, moga-moga flight tak delay. Flight ke Melbourne jam 10.20 malam. Alhamdulillah, segalannya  berjalan dengan lancar.

First time turun KLIA2 untuk  tukar flight dari domestik ke antarabangsa, jauhnya nak jalan. So, advise kepada pelancong, jangan lah buat ralit no..sebab ada kes yang pernah terlepas flight ke Melbourne. Untuk ke balai berlepas antarabangsa, akan ada 3 check point untuk pemeriksaan kastam. Jadi lebih baik masuk awal sikit, nanti tak pasai-pasai kena pecut gear 5. 


Flight ke Melbourne berlepas seperti yang dijadualkan. Kami tiba di airport Melbourne awal sedikit dari, sepatutnya landing jam 8.20 pagi (waktu tempatan). Masa dalam flight, penumpang akan diberi declaration form, jadi kenalah isi. Mana-mana barang yang dibawa yang tidak pasti samada perlu declare atau tidak, tanda ja pada declare. Kalau form rosak atau hilang, jangan risau, ada lagi kat airport. :)

KESESAKAN DI AIRPORT MELBOURNE 

Waktu kami sampai airport, mak aii ramainya orang beratur, kaunter buka dua ja....dalam hati terdetik, wah nampaknya Malaysia lagi bagus. Rasa bangga gaklah.. Memang lama nak lepas, sempatlah berposing dengan kak Engku@Raja Azura. Terserempak ngan dia  masa beratur. Memang baguslah Kak Engku, anda memang peramah dan tidak sombong, siap cakap loghat Kedah lagi. Hampir 3 jam untuk lepas pintu masuk, memang lama gila. Tapi ada hikmahnya juga....wa, barang-barang langsung tak di 'check'. Semua lepas macam tuh ja, may be sebab terlampau ramai sangat.

Kak Engku
Mama ngan Kak Engku

Sampai-sampai , kami terus di bawa ke Royal Botanic Garden  &  National Gallery of Victoria. Mula-mula sampai, tetiba rasa jatuh cinta. Taman dia memang cantik- cantik sangat.

Excellent Coach Bus 

Australia


Australia
Abaikan masa pada gambar, salah setting.

Australia




*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************


Lihat Juga :

Hotel Batman & Restoren Blok M
Melbourne:Sheerbrooke National Park & Pesta Tulips





SkinCare & Produk Kecantikan: Ready Stok

Alhamdulilah. Satu lagi ahli baru bersama Travel With Celebritylass. 



UNTUK SENARAI TERKINI PRODUK SKIN CARE  atau KOSMESTIK BOLEH KE PAGE

Kosmestik Termurah Sungai Petani

Homestay : D' Yan Chalet Pantai Merdeka.




Pantai Merdeka

Selalunya kalau pergi ke Pantai Merdeka memang tak pernah tidur sana. Pergi hari balik hari ja. Tetiba minggu lepas, adik ipar ajak join family day keluarganya. Stay kat sana, everything sponsor...uish bestnya. Semua adik dan adik ipar yang urus.
Pantai Merdeka

Rupa-rupanya banyak homestay kat area Pantai Merdeka terutamanya untuk yang kaki memancing. Tetapi disebabkan nak bawa ramai kanak-kanak, jadi kena carilah homestay yang sesuai untuk mereka kan. Pilihan adik ipar adalah Homestay D' Yan Chalet , Pantai Merdeka.  


D' Yan Chalet, Homestay




Lokasi memang tak jauh dari Pantai Merdeka, boleh jalan kaki ja, lebih kurang dalam 100 meter ja ataupun tak sampai. Homestay ini mempunyai empat buah rumah.  Dapur juga disediakan untuk memasak . Tempat BBQ juga turut disediakan.






Kami ambil dua buah rumah, satu rumah mempunyai dua bilik dan sebuah lagi tiada bilik tetapi mempunyai dua buah katil queen. Terdapat sebuah kolam mandi yang sesuai untuk kanak-kanak.


pantai Merdeka



Pantai Merdeka


Pantai Merdeka


Terdapat juga kerusi dan meja di sekitar chalet untuk lepak-lepak . Tapi tak sempat pun, sebab petangnya terus ke Pantai Merdeka.



Bawah ni , gambar anak buah, Najiha. Dah tak sabar dah nak makan. Yang lain dok sibuk menghidang, dia dah siap amik pinggan.

Pantai Merdeka

Antara pemandangan di sekitar chalet. Semua gambar di ambil pemandangan di ambil pada waktu pagi.


Pantai Merdeka

Pantai Merdeka

Pantai Merdeka



Joran Homestay, antara chalet yang berada berdekatan dengan D' Yan Chalet.

Pantai Merdeka


Pantai Merdeka











*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut


*******************************************************************************

YESCelebritylass Bermula- Promosi Hujung Tahun








Promosi  #YESCelebritylass dah bermula. Korang yang dah jadi pengguna setia #Celebritylassatau yang masih lagi duk teragak² nak try test cuba tu make sure jangan lepaskan peluang ni tau
.
.
Ada 3 jenis promo ni, so yang mana korang rasa paling best nak grab? πŸ˜‚
.
.
Harga jimat dan berbaloi²
Whatsapp terus kalau nak cepat reply
+60192668244



bagi pembaca yang masih belum tahu tentang produk hilang bau badan ni, boleh klik CelebrityLass untuk maklumat kanjut.




Perla Coffee

Perla Coffee ✔ Melembut dan menghaluskan tekstur kulit
✔ Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar dan sempurna tanpa cela (flawless)
✔ Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam 1-2 minggu
✔ Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
✔ Mengurangkan kedutan dan garis halus
✔ Mengecilkan liang pori
✔ Meningkatkan sistem imunisasi badan
✔ Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
✔ Lelaki / perempuan boleh minum
✔ Rasa yang sangat Sedapp
✔ Tiada kafein, X pening kepala
✔ Beri tenaga
✔ Putihkan kulit serta gebukan seluruh badan
✔ Ada kelulusan KKM, Dijamin HALAL
✔Bagus utk Ibu mengandung membantu mencerahkan kulit baby


Harga : RM

‪#‎Pm‬/whatsapp 0192668244/0175200336 

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Masalah Kaki Berbau

Sekitar 10-15% orang memiliki kaki berbau. .
Anda tergolong dari golongan tersebut?
Golongan ini mempunyai kadar pengeluaran peluh yang berlebihan di bahagian kaki.
Masalah kaki berbau terjadi kerana bakteria dan peluh di kaki anda. .
Anda bayangkan...
kaki anda tersimpan di tempat gelap, hangat dan lembab, ini boleh memelihara bakteria yg menyebabkan punca bau busuk.
.
Memakai stokin tidak membantu mencegah pembiakan bakteria ini.
.
Kelembapan di kaki yg menjadikan bakteria jenis tertentu seperti Micrococcus sedentarius, yang menimbulkan bau seperti bau belerang. .
Selalunya masalah ini timbul dari genetik.
-------------------------------------------------------- .
.
Sentiasa basuh kaki dan tukar stokin adalah cara untuk mengatasi masalah ini. Dan tidak mengambil makanan yang boleh menyebabkan bau badan.
.
Yang paling penting, sapu celebritylass, sebelum anda mengamalkan cara di atas ☝. .
Dijamin bau kaki hilang dalam 3 saat sahaja. πŸ˜‰ . .
.
Hubungi: 0192668244


2016 : 10 Cuti Panjang Di Malaysia


2016 tidak lama dah nak mucul. Sekejap sahaja, pejam celik, pejam celik dah nak habih 2015. Banyak lagi benda yan belum dibuat.

Walaupun tinggal dua bulan lagi  tahun 2015 untuk melabuhkan tirai, kalendar cuti tahun 2016 dah kuar. Wow, menariknya tahun depan, kebanyakan cuti berkembar dengan cuti hujung minggu. Bolehlah merancang percutian anda dengan lebih lama.

Foto : Nik Hamidi Photography





*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

Melbourne : Persediaan ke Melbourne


Australia



Dah lama nak tulis pasai bumi Kanggora ni, tapi tak tertulih-tulih. Idea tak muncul-muncul ni. Jadi dok tun

Destinasi pilihan kali ni ialah Melbourne. Kenapa Melbourne? Sebab tiket air asia masa promosi ialah RM777.00  untuk pergi balik. Harga pakej (tidak termasuk makan) - RM2048.00 untuk 6 hari 5 malam.  Tarikh kami bertolak pada 27 September 2015 hingga 03 Oktober 2015. Antara perkara yang perlu diambil perhatian semasa persediaan untuk ke Melbourne ialah;

Passport

Sudah tentu perlukan pastikan passport  tidak tamat tempoh. Dan kenalah semak tarikh passport kan. So, kebetulan passport pun dah mati, so nak kena renew. Nak dijadikan cerita, passport tak tahu pi mana, hilang. Jadi pergilah imigresen , kata nak renew tapi passport hilang. Pegawai imigresen pun bagilah borang dan dia cakap, ada sedikit  rekod la nanti..tak cantik . Tak pa , saya kata saya redha. Then, bila bgtau kata passport tak tamat lagi, rupa-rupanya banyak prosedur yang nak kena buat.

Passport kalau hilang tetapi tarikh belum tamat :
- Isi borang
- Dapatkan pengesahan pesuruhjaya sumpah.
- Submit ke Jabatan Imigresen.
- Akan dipanggil untuk di 'interview'
- Proses siap passport - 7 hingga 9 hari bekerja.

Ahh... sudah, dalam hati ja...nak kena siap cepat, sebab nak buat permohonan visa. Last sekali, cakap kat pegawai imigresen kata, tak pa encik, saya balik try cari dulu. Dia pun advise, suruh cari...Balik dari imigresen, apalagi habih la almari gara-gara passport. Yess... alhamdulillah, lega akhirnya jumpa juga buku merah tuh. Alhamdulillah. Moral of story , jagalah passport anda baik-baik ya dan pastikan jangan last minit anda cari passport anda,


VISA

Kalau passport tak ada masalah, boleh apply visa. Boleh aplly dengan mana-mana ejen pelancongan. Tapi sepanjang survey dijalankan, kami dapat harga murah dengan Intan Azlynna. Boleh memohon secara online di http://easyeta.com/  ataupun email keeta.australia@yahoo.com (Intan Azlynna) .  Dah dapat visa,  sila print Visa anda dan bawa sekali masa nak check-in (untuk nak lebih selamat)


MAKANAN

Negara Australia memang strict sikit. Jadi sebelum pergi tuh, rajin- rajinlah buat kajian dulu. Tak semua barang yang tidak dibenarkan bawa masuk dan ada antara barang yang boleh di bawa masuk tetapi perlu diisytiharkan ('declare') terlebih dahulu.

Makanan Yang Tidak dibenarkan 

- Serunding daging
- Bahan Makanan Yang Ada Telur
- Hasil Tenusu
- Makanan / Minuman yang mempunyai coklat
- Buah-buahan
- Rempah Ratus

Makanan Yang Dibenarkan tetapi Perlu Declare

- Maggi/ bubur nasi
- Sardin/ tuna dalam tin
- Beras/ bihun/ spageti
- Nescafe yang tidak mempunyai susu
- Ubat-ubatan ( perlu ada surat dari doktor).

Untuk memudahkan semasa kastam, eloklah buat satu list barang-barang yang perlu declare. Dalam list tersebut, masukkan nama dan juga ingredients nya sekali. Senang nanti tak perlu susah nak menjawab, semua sudah ada dalam tu.

asutralia, melbourne, borang declaration


Ini antara perkara-perkara yang perlu diambil perhatian sebelum berangkat. Tunggu episode seterusnya untuk gambar-gambar dan citer2 menarik tentang Melbourne.



*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************


Lihat Juga :

Melbourne - Hari Pertama


Homestay : Zulaikha & Rossa Homestay




Lokasi Zulaikha & Rossa Homestay

Taman Sungai Dua, Pulau Pinang

Kemudahan :

Homestay ini mempunyai 4 bilik, 3 bilik air.
Setiap bilik ada almari, cermin, kipas siling (termasuk bilik yang ada aircond) & katil saiz queen.
Ada juga 2 unit air-cond. 1 di hall, 1 di master bedroom. 
Kemudahan toto (kena request)
Ada set tv dan home theatre di tingkat atas.
Di tingkat bawah, ruang tamu ada rak buku besar .

Meja makan 6 kerusi disediakan di ruang makan.
Anda boleh memasak di dapur, semua peralatan ada untuk memasak (bahan mentah je beli sendiri).
Ada juga peti ais & washing machine.
Di setiap bilik air, disediakan shower gel.
Kapasiti biasa 1 rumah adalah 8 org (bagi orang pejabat) & bagi kapasiti luarbiasa (biasanya keluarga besar ) adalah maksimum 15 demi menjamin keselesaan.
Parking, di garaj boleh parking 2 kereta dan di luar (tepi jalan) lagi dua kereta (take your own risk).
Contact saya, Ana (0124208212- whats app) @  Zul (0124818212).





CL : TAMPIL YAKIN DAN TENANG SEPANJANG HARI

Bagaimana anda hendak tampil yakin dengan tenang sepanjang hari?
Gunalah #CelebrityLass kerana , ia :
.
πŸ’ŸMenghilangkan bau badan sepantas 3 saat
πŸ’ŸSapuan selepas 3 saat, bau badan akan hilang dan bebas bau selama 24 jam.
πŸ’ŸTerbukti dan di uji oleh ramai pengguna ‪#‎CelebrityLass‬
πŸ’ŸIa bukan deodarant apatah lagi minyak wangi malah ia sendiri bebas bau.
.
Kandungan utama yang HALAL dan SELAMAT
πŸ‘‰Tawas Premium
πŸ‘‰Pati Mawar
πŸ‘‰Gabungan Pati Herba
πŸ‘‰Air Suling
.
πŸ’Cecair meresap terus ke liang roma.
πŸ’● Tidak melekit.
πŸ’● Tidak meninggalkan kesan pada baju. ● πŸ’Tidak mengotorkan baju.
.
Bebas bahan kimia. Bebas alkohol. Keluaran bumiputera.




*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

TIPS #4 : Petua Hilang Bau Badan



TIPS KESIHATAN.

4 | Banyakkan Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran segar
Pengambilan buah-buahan dan sayuran segar yang tinggi seratnya.
.
Dalam buah-buahan dan sayuran banyak mengandungi nutrisi seperti vitamin dan mineral yang mana dapat membantu mengurangkan bau badan. .
.
Anda boleh cuba mengambil beberapa jenis buahan segar seperti buah Pir, Apel, Pisang, Tembikal dan sebagainya
.
.
===============
BAU BADAN MENYENGAT HIDUNG KINI HILANG!
================
.
"Bau badan saya nih menyengat hidung. Saya memang tak pakai deodarant sebab ketiak jadi hitam legam. CL nie memang Berkesan. Bau badan saya dah kurang, love CL. Tengok botol CL, tak sabar nak pakai esoknya lagi"
.
.
10% of DISKAUN, Free Pos
CELEBRITYLASS.
.
.

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

10 Rahsia Menjadi Usahawan Berjaya





10 Rahsia Menjadi Usahawan Yang Berjaya.

1. Niat yang betul.


Dalam menjalankan urusan perniagaan, anda mestilah mempunyai niat yang betul iaitu untuk mencari keredaan Allah. Dengan niat yang betul, pekerjaan yang anda lakukan itu akan menjadi satu ibadah dan mendapat ganjaran dari Allah S.W.T.

Diriwayatkan daripada Amirul Mukminin Abu Hafsin Umar Ibn Al-Khattab R.a. beliau berkata,
Aku mendengar Rasulullah bersabda,“Bahawa sesuatu amalan itu adalah bergantung kepada niat. Bagi setiap orang itu adalah apa yang diniatkan. Barangsiapa yang hijrahnya menuju kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya adalah kepada Allah dan RasulNya. Barangsiapa berhijrah kerana mahu mencari habuan dunia dan perempuan yang mahu dikahwininya, maka hijrahnya adalah kepada apa yang ditujuinya\"


2. Mempunyai daya tahan yang tinggi dan tidak mudah berputus asa.

Adat dalam berniaga mesti ada untung dan rugi. Jika perniagaan yang dijalankan tidak mendatangkan keuntungan seperti yang diharapkan, anda mestilah bersabar dan tidak cepat melatah. Usaha mesti digandakan dan semangat mesti ditingkatkan untuk mencapai lebih banyak kejayaan pada masa akan datang bak kata pepatah alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Allah telah berfirman di dalam Al-Quran Surah Al-Baqarah : Ayat 153,“ Wahai orang yang beriman, mohonlah pertolongan (kepada Allah) dengan solat dan sabar. Sesungguhnya Allah bersama dengan orang yang sabar”


3. Berani Mengambil Risiko

Setiap usahawan mestilah berani memulakan sesuatu yang beliau sendiri tidak pasti dan sanggup mengambil sebarang risiko di samping mencari kaedah-kaedah yang terbaik untuk mengurangkan risiko yang timbul dan menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi yang cara yang berhemah dan bijaksana.


4. Mempunyai ilmu dan kemahiran yang mencukupi dalam bidang yang diceburi.

Untuk menjadi usahawan yang berjaya, anda mesti sentiasa menuntut ilmu dalam bidang yang berkaitan untuk memudahkan anda berurusan dengan pihak luar. Tanpa ilmu, anda akan mudah ditipu oleh pesaing-pesaing anda. Kuasai pelbagai cabang ilmu untuk memudahkan anda mencipta kejayaan demi kejayaan dalam perniagaan yang dijalankan.

5. Mempunyai kemahiran berkomunikasi.

Tidak dapat dinafikan bahawa didalam apa jua bentuk perniagaan mahupun pekerjaan, komunikasi adalah alat yang sangat penting untuk anda memindahkan maklumat kepada orang lain. Anda perlu berkomunikasi dengan pelanggan, tetamu dan juga rakan. Oleh itu, hubungan komunikasi yang baik perlu dijalinkan untuk memudahkan urusan perniagaan bagi kedua-dua pihak. Dengan adanya komunikasi yang baik, anda dapat membuka jaringan perniagaan yang lebih luas.

6. Mempunyai kemahiran dalam membuat keputusan.

Membuat keputusan yang melulu dan tanpa berfikir panjang perlu dielakkan dalam perniagaan. Anda harus memikirkan baik dan buruk sebelum sesuatu keputusan itu dilaksanakan. Justeru itu, Islam sangat menekankan sistem musyawarah dilakukan sebelum sebelum sebarang keputusan diambil.

Daripada riwayat Ahmad, Rasulullah telah bersabda kepada Abu Bakar dan Umar :“Apabila kalian berdua sepakat dalam musyawarah, aku tidak akan menyalahkan kalian berdua”.

7. Mempunyai visi dan misi yang jauh ke hadapan.

Setiap usahawan yang bercita-cita mahu berjaya dalam bidang keusahawan mestilah mempunyai visi dan misi yang jauh ke hadapan.  Dengan adanya perancangan yang baik, ia akan memudahkan anda menjadi usahawan yang berjaya kerana usahawan yang sejati adalah seorang yang strategik dan mempunyai daya saing yang tinggi.

8. Sentiasa berfikiran positif.

Anda mesti bijak mengurus tekanan atau stress dalam perniagaan. Amalkan berfikiran positif kerana dengan berfikiran positif ia memberikan kesihatan yang baik kepada tubuh badan anda. Lihatlah masalah itu sebagai satu cabaran yang mesti anda selesaikan dengan cara yang terbaik.

9. Sentiasa ada sifat rendah diri dan sentiasa ingin belajar.

Walau sehebat manapun kejayaan anda dalam bidang perniagaan yang diceburi, anda mestilah sentiasa bersifat dengan sifat rendah diri. Jangan jadi usahawan yang bongkak dan sombong. Jauhkan sifat riak dan takbur. Jadilah seperti resmi padi, yakni makin tunduk makin berisi.



10.Sentiasa bersyukur.

Anda mesti sentiasa bersyukur dengan rezeki yang diperoleh sama ada rezeki itu sedikit atau banyak. Sentiasa berkongsi rezeki yang ada dengan orang lain agar Allah membukakan lebih banyak pintu rezeki untuk anda.Allah telah berfirman di dalam Al-Quran, Surah Ibrahim: ayat 7,“Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti  Kami akan menambahkan nikmatKu kepadamu, dan jika engkau mengingkari nikmatku, maka sesungguhnya azabku amat pedih.”





*******************************************************************************

Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut


*******************************************************************************

Jom Jana Pendapatan



Jom Jana Pendapatan Bersama Power Gold

Apakah konsep yang Power Gold guna? Jom kita semak. 

Power gold ada 3 konsep

Konsep #1 : Saving 

Kita beli untuk simpanan sendiri untuk  jangka panjang. Apabila harga emas tinggi kita jual . Mengapa kita perlu simpan. Kita simpan untuk  pendidikan anak-anak, perkahwinan, selesaikan pinjaman, umrah dan haji, bina rumah dan sewaktu dengannya.

Konsep #2 : Trading

Kita boleh jual dan dapat untung runcit. Beli masuk ahli, boleh beli dengan harga ahli, dan jika ada yang ingin membeli, boleh jual dengan harga jualan. Harga jualan mengikut harga semasa dan kadangkalah lebih murah dari harga emas di luar, 



Kita tidak perlu simpan stok,jika ada berminat, just bank in duit pada ahli, ahli perlu transfer kepada stokis power gold. Stokis akan uruskan belian dan syarikat akan pos pada pelanggan.Jika hilang syrikat akan ganti. Konsep kedua ini kita boleh menjana pendapatan.



Konsep #3 : Networking

Jika ada rakan-rakan atau customer kita nak juga hrga ahli ,mereka boleh jd ahli. Kita yg rekomen kan mereka jadi ahli, kita dpt komisyen drsyrikat berupa bonus tajaan..

Bonus tajaan spt  berikut:-

Pakej Gold - RM40
Pakej Solid Gold -RM50
Super power gold (stokis) - RM400

Contoh dalam sebulan  kita taja 5 ahli solid gold, bonus tajaan kita rm250 .Bila kita buat network ini la..kita akan dapat menjana pendapatan yang lumayan. Dengan syarat, rajin usaha. Selain bonus tajaan, ada lagi 10  enis bonus menanti kita.

Kita boleh pilih nk buat yang mana, nak buat semua dapat la menjana pendapatan.


Ingin lebih lanjut boleh hubungi : 0192668244, saya sedia membantu anda.
atau untuk lebih detail boeh klik di bawah:-







*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244  untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************




TIPS #3 : CARA MENGHILANGKAN BAU BADAN



Hindari makanan penyebab bau
Kurangkan pengambilan makanan penyebab bau seperti berikut.


Rempah ratus
- Pelbagai Jenis rempah yang digunakan dalam masakan boleh mengeluarkan aroma menyengat yang sangat mempengaruhi bau peluh yang keluar. Beberapa contoh rempah-rempah tersebut adalah seperti Bawang Merah, Bawang Putih, dan Serbuk Kari.

.


Daging merah


Daging merah yang dimakan perlukan waktu untuk dicerna oleh perut. Ketika proses pencernaan ini, tentu terdapat sisa makanan yang boleh menghasilkan racun dan gas berbau busuk yang apabila dilepaskan oleh peluh menjadi berbau.
.
.

Alkohol dan kafein

Kebanyakkan dari kita tidak sedar bahawa bau badan yang dimiliki boleh disebabkan oleh kedua2 minuman tersebut. .
Alkohol juga termasuk dalam minuman penyebab bau badan. Apabila Anda ingin bebas dari masalah bau badan, lebih baik elakkan minuman yang banyak mengandung kafein dan alkohol.
.

Makanan segera

Meskipun kebanyakan makanan segera enak dimakan namun tubuh badan tetap meresponnya dengan kurang baik. Banyak makanan segera yang dicerna, membusuk didalam perut kerana kandungan yang terdapat di dalam makanan segera tidak dapat diterima oleh perut. Dengan itu nafas dan peluh menjadi berbau apabila dikeluarkan oleh peluh.
.
.

Tembakau

Bau badan akan hadir dengan mudah pada seorang Perokok. Ini kerana asap rokok yang telah bercampur dengan unsur2 lain akan keluar melalui kelenjar peluh yang boleh menyebabkan bau busuk. Walaupun tabiat merokok sudah ditinggalkan lama, bau ini tetap"stay" pada tubuh badan untuk suatu jangkamasa yang agak lama untuk dihilangkan
.
.
================================================================================
PENING! BAU BADAN KUAT SANGAT SAMPAI MALU NAK DEKAT
=============================================================================== .
.
" Bau badan dah tak ada, boleh rasa beza sebelum nie pening bau rokok kuat sangat. Kini tidak lagi sampai tak percaya?. Dah cuba baru tau Best!"
.
.
10% of Diskaun CELEBRITYLASS
bagi pembelian CL botol besar
.
Whatsapp +60192668244
.