TIPS KEWANGAN : EMAS AJAR ERTI DISPLIN


Gambar ; Carian Google

Saya nak berkongsi satu perkara tentang Tips Emas,
Bila anda mempunyai duit banyak, apa yang anda perlu buat?
Emas mengajar kita erti displin, bagaimana?

Jika ada duit banyak, dinasihatkn jangan terus beli emas semua
 Beli emas gram sikit-sikit  dan konsisten tulis harga setiap kali membeli.
TUJUANNYA:.-

■ Mudah kita nak jual sikit-sikit nanti
■ Dengan catit harga setiap kali beli tu, kita boleh lihat masa sesuai utk jual balik (jika kita sebagai investor)
■ Dengan catit harga aetiap kali beli tu, kita boleh lihat keuntungan kita berapa (jika kita sebagai trader)
■ Biar terasa ringan nak miliki emas itu adalah mampu. Kalau terus beli gram besar, memang lepas tuh tidak beli dah sebab terasa mahal.
■ Baki lebihan duit belian tadi, bolehlah dibahagikan kepada pecahan kewangan yang lain.
POTENSI:.-

📌Daripada sikit akan menjadibanyak
📌Step menuju kejayaan itu biar berkekalan
📌Didik diri utk urus kewangan dgn bijak
SARANAN:.-
📝 Jangan mula lambat, nanti tertinggal.
📝 Jangan terus duduk atas, nanti gayat terus jatuh.
#jomsimpanemas

MASA UNTUK EMAS

Tips :MASA UNTUK EMAS

Alasan agak susah nak kumpul duit nak beli emas? Kini tidak lagi.


Gambar : Carian google


Masing-masing mesti ada tabung di rumah kan? . So *SILA FOLLOW TIPS* di bawah ni walaupun secara *PAKSARELA*

✅ Balik dari pasar pagi. Pejam mata sebelah sambil sumbat duit lebih dalam tabung.
✅ Balik dari beli barang dapur. Sumbat duit lebih dalam tabung.
✅ Balik dari kerja sumbat ja apa yang ada dalam poket tu ke dalam tabung.
✅ Bulan puasa ni balik dari Bazar Ramadan pejam mata sumbat duit lebih dalam tabung.


Main sumbat ja semua duit lebih dalam tabung. Lepas tu buat tak tau. Sampai hujung bulan pecah tabung. *KIRA* korang pasti terkejut dengan hasil tabungan korang *TAPI* jangan dok nampak nak beli :

KASUT RAYA
HANDBAG RAYA
BAJU RAYA

dengan duit tu.

NO❗ NO‼ NO ‼
BEKUkan duit tabungan korang pada EMAS.


Hubungi saya untuk maklumat lanjut




Apa itu DIRHAM?



Dirham merupakan syiling Perak dan digunakan sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W sebagai transaksi harian & merupakan mata wang syariah untuk bermuamalat dan beribadat.

PENGGUNAAN DIRHAM

1. Untuk Pengambilan & Pembayaran Zakat seperti yang dianjurkan syariah.

2. Untuk Mas Kahwin @ Mahar yang biasa diamalkan oleh orang Islam.


3. Untuk Urusan Jual Beli kerana kedua-duanya ialah bahan perantaraan yang diterima umum & 

merupakan mata wang syariah.

4. Untuk Tabungan & Lindungan nilai kerana Emas dan Perak itu Berharga.


5. Untuk Hadiah & Sedekah kerana Dirham itu sendiri bernilai.


Dirham

EMAS SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

Emas untuk siapa?

Emas sesuai untuk semua peringkat umur.


Untuk individu yang masih bujang, belilah emas dari sekarang untuk persediaan bajet majlis perkahwinan nanti.

Untuk pasangan yang baru berumahtangga, belilah emas untuk persediaan menyambut kelahiran cahaya mata nanti.

Untuk keluarga yang mempunyai anak-anak kecil, simpanlah emas untuk pendidikan anak-anak nanti.

Untuk warga emas, simpanlah emas utk diwasiatkan kepada anak-anak bila mana kita tiada kelak. 

Moga-moga memberi manfaat kepada waris.

JOM BELI EMAS
Gambar : Google

CELEBRITYLASS : DEODORANT ATAU PARFUME

Kak, celebritylass ni deodorant ke perfume? Inilah soalan yang sering ditanya. 
Celebritylass ni, sebenarnya  lagi BEST dari deodorant atau pun perfume yang beratus hinggit tu.

Celebritylass ni penghilang bau BADAN
Ye, badan ye. Bukan ketiak je hihi. Awak kalau berpeluh, ketiak je ke yang bau tengik?
Celah-celah leher, celah-celah pelipat badan tu kalau peluh, agak-agak sampai petang best ke bau dia?
Takkan nak gosok deodorant kat leher pulak kan.
Dengan CL ni hanya sembur & gosok-gosok  je kat kawasan yang selalu peluh tu.
In sha Allah, awak akan ternanti-nanti, mungkin rindu bau peluh anda sepanjang hari
Kalau das sekali perfume, bau perfume pun jadi makin power.

Sekarang tengah PROMOSI pembelian dua botol ke atas.
Jangan nak bebas bau sorang-sorang je ye. Belikan sekali untuk suami/isteri/mak/ayah awak sekali
Nak cuba?
Jom whatsapp akak sekarang 0192668244
 

 .
Gambar :  Trusted CL Agent

PILIHAN ANDA : TAMBAH GRAM ATAU RM?




Mana Pilihan Anda_ Nak Tambah GRAM @ RM

Anda beli emas, anda sendiri perlu decide untuk apa tujuan anda beli emas tersebut. Sama ada anda mahu jadikan sebagai simpanan (pelindung nilai)  atau untuk 'bermain' dengan  turun 📉 naik 📈 harga emas, atau untuk berbisnes emas?

Ketiga-tiga  tujuan di atas perlukan ILMU & MINDSET berbeza:.-


PENYIMPAN EMAS 
•••••••••••••••••••••••••
Matlamatnya ialah kumpul gram, tak kisah sama ada emas naik 📈atau turun📉, dia tak peduli. Yang penting baginya ialah gram emasnya bertambah. Asal RM jadi EMAS . Penyimpan emas sangat jatuh hati dengan emas. Dalam kepala dia cuma beli, beli & beli . Nak jual rasa sayang. Akhir sekali dia kaya sebab harta dia sentiasa bertambah.


PELABUR EMAS 
•••••••••••••••••••••
Dia tak peduli berapa banyak kepingan emas yang dia ada, yg penting BUY LOW , SELL HIGH . Asalkan RM bertambah. Pelabur tak boleh jatuh hati dgn emas. Bila harga emas naik, jual. Bila harga emas turun, mst beli lagi untuk cost averaging.  Kalau tak ada modal untuk beli lagi, terpaksa tunggu je la.


PENIAGA EMAS 
•••••••••••••••••••••
Dia lebih mudah bertambah GRAM dan dalam masa yang sama dia boleh bertambah RM . Harga emas naik atau turun, dealer tetap untung sebab dealer dapat bonus. Dealer bukan je sebagai 'penyimpan', tetapi secara tak langsung dia boleh jadi 'pelabur' & 'peniaga'. 


Dengan  share ilmu emas pun dia untung, baginya bila berniaga ni, ilmu & kefahaman perlu diberikan kepada customernya supaya dia dapat bina hubungan antara customer & secara tak langsung menjadi rakan kongsinya.

Kesimpulannya, kalau nak GRAM EMAS bertambah dalam masa yang sama RM pun bertambah (tak kira harga emas naik atau turun sekali pun), maka posisi terbaik ialah??? 

(Anda sendiri boleh pilih).:)


Perunding Emas
0192668244

*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************



TIPS CEGAH BOROS

Gambar Carian Google
Bagaimana kite hendak mencegah dari boros.
Ubat penyakit BOROS adalah dengan SIMPAN EMAS.

Lawan kepada perkataan BOROS adalah SIMPAN



✅ Menyimpan adalah satu amalan yang mulia dimana para penyimpan itu tahu dan sedar akan kepentingan menyimpan untuk masa depan.

✅ Konsep simpan emas ni sama macam kita simpan duit setiap bulan. Banyak cabaran sebenarnya kalau kita simpan duit ni, sebab kita dipengaruhi oleh 'ANGKA' duit tu berbanding kita simpan emas.

Contoh :-
Kita simpan duit RM200 sebulan, cukup setahun dah RM2400. Wow banyaknyaa. Dah 4 angka kan, maka emosi dan nafsu kita boleh tergugat! .Nak beli itu la nak beli ini laaa.Lagi-lagi bila  ada promosi akhir tahun. Dalam kepala dah set, takpe amek sikit jew, nanti ganti balik!
Haaa nampak tak? Nampak tak? Permainan dia di situ...

Lagi la kalau duit tu simpan dalam bank, sekarang zaman teknologi, online shopping bukan sesuatu yang susah nak dilakukan. So memang ramai yang kecundang termasuklah saya.

Carian Google
✅ Sebab tu saya bersyukur sangat-sangat , saya jumpa penawar sikap boros saya ni iaitu dengan simpan LOGAM EMAS. Emas ni unik, sesiapa pun tidak boleh nafikan ia bernilai sepanjang zaman malah penyimpan nilai yang terbaik.



✅ Dari konsep simpan duit RM150 - RM200 setiap bulan tu, saya beli emas 1gram dan simpan sendiri. Cukup setahun dah ada 12 gram (angka gram simpanan masih kecil atau sedikit dan perlu diperkukuhkan), sebab tu memang betul emas ni ada aura penarik/magnet untuk kita beli dan beli lagi walaupun harga emas ada naik turun.

EMAS PENAWAR KPD YG ADA PENYAKIT BOROS



*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut

*******************************************************************************

BISNES AISKRIM : RM1000 SEKALI BUKA

BISNES AISKRIM : RM1000 SEKALI BUKA

Seminggu, 1-2 kali sahaja buka gerai! Tapi sekali bukak , boleh dapat dalam RM500 hingga RM1,000. Bergantung pada bilangan jemputan tuan rumah.
Kalau tiap-tiap minggu full book! Dapatlah dalam RM4-5k sebulan! .Oklah tu kan?
Bukak hujung minggu hari sabtu & ahad je pun! Jadi, tak lah mengganggu kerja full time kita!
Berniaga aiskrim ni memang seronok... tak perlu cakap banyak! Bunyi je loceng.. berkerumun orang datang! Kadang-kadang, dalam masa 2-3 jam je...habis seribu kon yang tuan rumah tempah di berikan kepada tetamu. Dah boleh kemas-kemas dan balik awal.
Kalau rasa-rasa berminat nak buat bisnes aiskrim secara part time! Bolehlah dapatkan panduan lengkap cara buat aiskrim di website berikut..




*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************

HARGA EMAS TURUN : RUGI KER?

Rugi ke kalau harga emas turun ❓❓❓

Kalau nak jual emas mesti cerita pasal harga emas naik. Tetapi kalau harga emas turun, bagaimana pula? Apa yang akan berlaku? Tak rugi ker?
 
Macam pada tahun 2013 dulu. Kan ke rugi orang yg beli emas tahun 2012 tu, tahun 2013 jatuh teruk harga emas kan.Kenapa harga emas boleh jatuh teruk pada April 2013? Sedangkan permintaan EMAS FIZIKAL semakin meningkat dan supply dari lombong semakin berkurangan termasuk disebabkan kos pengeluaran meningkat mendadak.

Harga emas JANGKA PENDEK bukan digerakkan oleh permintaan sebenar emas fizikal, tapi digerakkan oleh pelaburan paper gold atau “emas maya”. Emas maya ni termasuklah pelaburan-pelaburan emas yang ditawarkan oleh bank-bank dan institusi kewangan yang mana emasnya memang tak wujud. Beli emas, tapi cuma dapat kertas jer. Paper gold ini la yang difatwakan haram di Malaysia.

Sebab tu kami mengajak untuk beli emas fizikal sepertit yg disarankan oleh sunnah Nabi kita. Sebab ini adalah antara senjata umat Islam. Jumlah EMAS MAYA yang didagangkan mencecah 50 kali ganda lebih banyak berbanding emas fizikal yang benar-benar wujud dalam dunia sekarang, tetapi untuk jangka panjang, harga emas digerakkan oleh permintaan sebenar EMAS FIZIKAL.

Jika dilihat dari sudut positif, kalau harga emas turun, jadi rahmat jugak sebab peluang utk kita beli emas fizikal pada harga lebih murah. Emas ni lagi jatuh harganya, lagi orang beli. Tapi kalau duit kertas, lagi jatuh, lagi orang lari. Emas bekalannya terhad. Emas tak boleh ditambah pengeluarannya senang-senang. Lombong emas ambil masa sekurang-kurangnya 8 tahun untuk keluarkan gold bar pertama bermula dari proses exploration. Dan tak pernah ada satu zaman dalam sejarah manusia, emas dianggap terlalu banyak dan berlebihan di pasaran. Tapi duit kertas boleh dicetak seberapa banyak yang orang mahu hinggakan duit tu jatuh kuasa belinya.


💥KESIMPULANNYA💥
-------''---------"---------
1. Pergerakan harga emas jangka pendek yang tidak stabil dipengaruhi oleh trading emas maya. Harga emas turun naik ni sebenarnya bukan ditentukan oleh emas fizikal samada berbentuk barang kemas, gold bar atau gold coin.

2. Dari sudut jangka panjang, harga emas akan sentiasa naik disebabkan oleh pengeluaran lombong yang terhad sedangkan permintaan semakin meningkat. Ditambah lagi dengan kuasa beli wang fiat (duit kertas) yang sentiasa susut dalam jangka panjang.

3. Kalaulah pelabur emas maya minta penyerahan emas-emas mereka secara fizikal, pasti harga emas akan melompat naik sebab dagangan emas maya terlalu besar berbanding emas fizikal yang benar-benar wujud.

4. Oleh itu marilah kita sama² menyimpan emas fizikal (emas di tangan) untuk masa hadapan. Bertindaklah dari sekarang bukan hanya sekadar melihat. Berfikirlah untuk masa depan diri dan keluarga.

5.  Menyimpan emas melalui platform POWERGOLD.BIZ insyaAllah kita akan dapat komited dan istiqamah disamping berpeluang jana income melalui biz emas fizikal dan kekuatan networking !

EMAS DAPAT DUIT PUN DAPAT 👍
*1gram 1bulan 1keluarga 1kekayaan*


Sebarang pertanyaaan, sila hubungi saya.



*******************************************************************************
Untuk keselesaan perjalanan anda, jadikan CelebrityLass peneman anda untuk kesegaran anda sepanjang masa. Hubungi 019668244 untuk maklumat lanjut
*******************************************************************************